Kunst en Vriendschap

Om de overgang van de instrumentlessen naar het spelen in een orkest zo soepel mogelijk te laten verlopen, kent Kunst en Vriendschap orkesten op verschillende niveaus. De eerste orkestervaring wordt opgedaan in het Opleidingsorkest, dat op maandag repeteert van 19:00 - 19:45 uur. In dit orkest kun je ervaring op doen in het samenspelen. Muzikanten met voldoende orkestervaring kunnen door naar het Fanfare Orkest. Zowel het Opleidingsorkest als het Fanfare Orkest staan onderleiding van de dirigent Casper Dik, waardoor de doorstroming tussen de verschillende orkesten soepel kan verlopen.

Repertoire en Optredens

Het repertoire is heel divers. Naast eigen composities voor Harmonie/Fanfare-orkest speelt het Opleidingsorkest ook nummers uit bekende films en musicals. Daarnaast worden er popsongs gespeeld en staan ook kerstnummers op de lessenaar. Soms worden er speciale nummers gezocht rond een bepaald thema. Enkele keren per jaar worden er met dit orkest ook optredens verzorgd.

Optreden Opleidingsorkest tijdens de voorspeelmiddag, februari 2013

De dirigent

Foto van dirigent Casper Dik

Casper Dik (1972) begon in 1983 met saxofoonlessen op de muziekschool in Nieuwegein en werd lid van de fanfare Kunst na Arbeid in Vreeswijk. Het muziek maken werd een steeds intensievere hobby en zodoende kwam het conservatorium in beeld. Uiteindelijk studeerde Casper in 1996 af als docerend musicus en in 1998 als uitvoerend musicus aan het Utrechts Conservatorium. Beide diploma's behaalde hij cum laude.

Naast het spelen trok ook het dirigeren Casper aan. In 1997 begon hij met de opleiding HaFA-directie aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2001 zijn diploma behaalde.

Informatie

Voor meer informatie of inschrijvingen kunt u contact opnemen met Jaap Koek (afdelingshoofd Orkesten): telefoon 06-12960094 of e-mail.

Kom eens gezellig kijken en luisteren (en misschien wel meespelen) op onze repetitie avond, maandag van 19:00 - 19:45 uur. Adres: PWA Silverdome (zie route) v.d. Hagenstraat 22d, Zoetermeer. Graag van tevoren even contact met ons opneemt wanneer u een (deel van de) repetitie wilt bijwonen.